Gadis 11 Tahun Ini Lakukan Sesuatu Yang Meruntun Jiwa Buat Arwah Ibunya.

Gadis 11 Tahun Ini Lakukan Sesuatu Yang Meruntun Jiwa Buat Arwah Ibunya.Beruntunglah bagi ibu yang mempunyai anak yang sangat bertanggungjawap seperti gadis ini.

Walaupun baru berumur 11 tahun,gadis ini telah memikul tanggungjawab yang tak terpikir dek akal walaupun bagi sesetengah orang yang telah dewasa.

Gadis kecil ini bernama Dewi Anggreani, sebaik sahaja pulang dari sekolah,rutinnya berbeza dengan rakan-rakan sebayanya yang lain.Ketika rakan-rakannya enak berehat dirumah setelah pelang dari sekolah,Dewi Anggreani bergegas menukar pakaiannya dan menjalankan tanggungjawabnya kepada Arwah Ibunya.

Gadis ini terpaksa melakukan kerja meminta sedekah bagi melunaskan hutang-hutang arwah ibunya.

Bapanya pula telah meninggal sewaktunya kecil.Ibuya meninggal sebulan yang lalu dan sewaktu sakit radang paru-paru,ibunya telah meminjam sejumlah Rp 6 juta bagi kos rawatannya.Hutang itu telah menjadi tanggungjawab Dewi melunaskannya.

Dengan meminta sedekah,Dewi dapat memperolehi sekitar Rp 1700 sehari.Itulah yang di lakukan hari-hari bagi memastikan hutang arwah ibunya selesai dan ibunya damai di sana.


0 Response to "Gadis 11 Tahun Ini Lakukan Sesuatu Yang Meruntun Jiwa Buat Arwah Ibunya."

Post a Comment